Kasa fiskalna od 01 marca 2015

Kapusta chodzi do drinkach spośród najbardziej jasnych także używanych warzyw w polskiej kuchni. Jest wiele dań, które szykuje się na podstawie kapusty białej, lub kiszonej. Spośród tego powodu szatkownica elektryczna do kapusty stanowi wielce cennym zaopatrzeniem w punktach żywienia zbiorowego, restauracjach i bogatego rodzaju lokalach, jak także w gospodarstwach domowych.

Szatkownica elektryczna do kapusty kupi w szybkim tempie poszatkować dowolną liczbę tego warzywa. Przed podjęciem szatkowania głowy kapusty pozbawiane są wierzchnich liści, a tylko potem zostają kierowane do szatkowania. Lecz zanim odnajdą się w szatkownicy trzeba pozbawić je twardego korzenia. Nie stanowi potrzebne dawanie tego środku nożem, gdyż nowoczesna szatkownica posiada możliwość wycinania korzenia za pomocą świdra. Na podstawie przyrządu zawiera się średniej wielkości główka kapusty, gdy zdarzy się znacznie intensywna, to to należy ją przekroić na część przed szatkowaniem. Szatkownica wykonana jest ze pewni nierdzewnej. A korpus maszyny jest tworzony trójwarstwowym lakierem proszkowym. Dzięki łożysku ślizgowemu, oraz profesjonalnemu systemowi uszczelnienia cała konstrukcja nie jest przeczulona na warunki środowiskowe towarzyszące procesowi szatkowania kapusty. By szatkownica elektryczna była prawidłowo zabezpieczona należy co piętnaście pór jej pracy smarować wał główny, jak i kontrolować naciąg pasów klinowych. Szatkownica napędzana jest napędem elektrycznym, który dzięki przekładni prasowej napędza tarczę tnącą, która zawsze zbudowana jest z żeliwa. Główny wał na jakim ustala się tarcza jest łożyskowany dzięki czemu zapewnione jest bezproblemowe i długoletnie użytkowanie szatkownicy. Szatkowanie kapusty przy użyciu elektrycznej szatkownicy nie nastręcza zbytniej pracy, skraca czas szatkowania również nie wymaga nakładu dużej odporności fizycznej, gdy więc zajmuje znaczenie w przypadku zwykłych szatkownic. Co liczy olbrzymie znaczenie w przypadku szatkowania dużej kwocie tego warzywa. Kolejną zaletą takiego sprzętu istnieje zatem, że poszatkowana kapusta nie ma szansy wypadania i zaśmiecania miejsca obok. A więc ponieważ za pomocą specjalnego leja stożkowego kapusta wpada bezpośrednio np. do beczki, dużego naczynia, worka, albo silosu.